Naar inhoud
Koop nu je (warmtepomp)boiler of kachel met een leuke korting!
0

Optimaliseer je energieverbruik met het iBoost systeem

Ben je op zoek naar een manier om je energieverbruik te optimaliseren en je energiekosten te verlagen? Het iBoost systeem van BoilerGarant biedt de perfecte oplossing. In deze blog duiken we dieper in op wat het iBoost systeem precies is, voor welke situaties het geschikt is, hoe het samenwerkt met een boiler, en of het systeem ook alleen zonne-energie, ook wel PV-stroom, overschot kan gebruiken.

Geschikt voor welke situatie?

Het iBoost systeem is ideaal voor huishoudens die al zonnepanelen hebben geïnstalleerd of dit overwegen. Dit innovatieve systeem helpt je om het meeste uit je zonne-energie te halen door overtollige energie te gebruiken voor het verwarmen van water in je boiler. Hierdoor bespaar je niet alleen op je energierekening, maar draag je ook bij aan een duurzamere toekomst.

Daarnaast is het iBoost systeem ook een uitstekende keuze voor huiseigenaren die hun afhankelijkheid van het elektriciteitsnet willen verminderen. Door gebruik te maken van de overtollige zonne-energie, kun je jouw zelfvoorzienendheid vergroten en je ecologische voetafdruk verkleinen.

iBoost in combinatie met een boiler

Het iBoost systeem werkt naadloos samen met je bestaande boiler. Wanneer je zonnepanelen meer stroom produceren dan je op dat moment verbruikt, stuurt het iBoost systeem deze overtollige energie naar je boiler. Dit proces is volledig geautomatiseerd en vereist geen handmatige interventie.

De installatie van het iBoost systeem is eenvoudig en snel, en het systeem kan worden geïntegreerd met vrijwel elk type boiler. Of je nu een elektrische boiler, een gasboiler of een zonneboiler hebt, het iBoost systeem zorgt ervoor dat je optimaal gebruikmaakt van de beschikbare zonne-energie.

water accu opstelling

Kan de iBoost alleen overschot aan zonne-energie gebruiken?

Ja, het iBoost systeem is speciaal ontworpen om alleen het overschot aan zonne-energie te gebruiken. Dit betekent dat het systeem alleen in werking treedt wanneer je zonnepanelen meer energie produceren dan je op dat moment nodig hebt. De overtollige energie wordt dan gebruikt om je boiler te verwarmen, waardoor je geen waardevolle zonne-energie verspilt.

Dit maakt het iBoost systeem bijzonder efficiënt en kosteneffectief. Je haalt het maximale uit je zonne-energiesysteem zonder extra kosten voor elektriciteit. Bovendien verleng je de levensduur van je zonnepanelen door de belasting op het elektriciteitsnet te verminderen.

Voordelen van het iBoost systeem

Het gebruik van het iBoost systeem biedt tal van voordelen:

  • Lagere Energiekosten: Door overtollige zonne-energie te gebruiken, verlaag je je afhankelijkheid van het stroomnet en bespaar je op je energierekening.
  • Duurzaam Energiegebruik: Je maakt optimaal gebruik van hernieuwbare energie, wat goed is voor het milieu.
  • Eenvoudige Installatie: Het systeem is eenvoudig te installeren en vereist minimale aanpassingen aan je bestaande zonnepaneleninstallatie.
  • Automatisch en Efficiënt: Het iBoost systeem werkt automatisch en past zich aan op basis van je energieverbruik en -productie.

Bekijk hieronder de video voor meer informatie over de iBoost.

Bestel het iBoost systeem bij BoilerGarant

Het iBoost systeem van Boilergarant is de ideale oplossing voor iedereen die zijn energieverbruik wil optimaliseren en zijn energiekosten wil verlagen. Het systeem is geschikt voor huishoudens met zonnepanelen en werkt perfect samen met bestaande boilers. Door alleen het overschot aan zonne-energie te gebruiken, zorgt het iBoost systeem ervoor dat je zonne-energie optimaal wordt benut.

Wil je meer weten over hoe het iBoost systeem jouw energieverbruik kan verbeteren? Kijk dan in onze webshop en ontdek de mogelijkheden. Samen maken we een stap naar een duurzamere en kostenefficiënte toekomst!

Solar iBoost - Boiler opwarmen met zonne-energie
Solar iBoost - Boiler opwarmen met zonne-energie
  • Producent: Marlec Engineering Co. Ltd.
  • Nominale spanning (V): 220 – 240V AC (enkelfase)
  • Netto gewicht (kg): 1.36
  • Hoogte (cm): 15.8
  • Breedte (cm): 22.5
  • Diepte (cm): 9.2
595,00
Op voorraad

Lees ook deze blogs