De voordelen van een buffervat worden bepaald door de manier waarop je deze gebruikt. Een buffervat kan worden toegepast als elektrische boiler, als wateraccu en als een voorraadvat. Een zeer veelzijdige systeem dat op verschillende manieren kan worden gebruikt. Draai er een verwarmingselement in en je hebt een elektrische boiler. Verwarm de tank op met stroom van de zonnepanelen en je hebt een wateraccu, warm de tank op met warmte uit de zonnecollectoren en je hebt een voorraad vat.
Met een buffervat bespaar je energie en gaat je boiler langer mee. Het werkt als opslagtank voor warm water dat je boiler produceert. Dit water blijft warm totdat je het gebruikt om bijvoorbeeld te douchen of de afwas te doen. Water blijft langer warm en je boiler hoeft minder vaak op te starten. Een buffervat kan warmte voor langere periodes opslaan en hierdoor zorgen voor een constante levering van warm water. Dit kan warm water zijn voor de douche maar ook voor de verwarming in een woning of bedrijfsruimte.
Een buffervat zonder warmtewisselaar is als een grote thermosfles die warm water direct van je verwarmingssysteem of voor je tapwater bewaart, zodat je altijd warm water hebt als je het nodig hebt. Het werkt simpel en is vaak voordelig. Een buffervat met een warmtewisselaar is iets complexer. Een buffervat met warmtewisselaar kan warmwater ontvangen van verschillende bronnen, zoals de zon of je verwarmingssysteem. Het houdt deze warmte gescheiden van je direct gebruikte water. Dit is handig wanneer je verschillende methodes hebt om het vat op te warmen of een voorverwarming wilt van je CV water.
Een vat met hoge capaciteit is perfect voor huizen of gebouwen die veel warmte nodig hebben, snel en efficiënt. Dankzij de hogere capaciteit wisselaar is het vat sneller opgewarmd. Dit kan dan ook vooral bij warmtepompen een goede uitkomst zijn. Een vat met lagere capaciteit is ideaal voor kleinere systemen. Het zorgt ervoor dat je warmtepomp soepeler werkt, minder vaak aan en uit hoeft te schakelen en langer meegaat. Het voorziet in warmte tijdens piekmomenten, zonder extra belasting van de warmtepomp.
De grootte van een buffervat hangt af van verschillende factoren, zoals het waterverbruik van je huishouden, de grootte van de boiler of warmtepompboiler en de beschikbare ruimte voor installatie.
BoilerGarant helpt je graag bij het kiezen van de juiste grootte van het buffervat. Neem hiervoor contact met ons op.
Onze vakkundige medewerkers helpen je graag met het installeren van de warmtepompboiler.
Vraag hier een vrijblijvende installatie offerte aan.
Een buffervat installeren kan een complexe klus zijn en het is daarom aan te raden om dit aan een installateur over te laten. Schakel onze professionals in voor een vlekkeloze installatie. We zorgen ervoor dat je buffervat perfect aansluit bij je boiler of warmtepompboiler. Geïnteresseerd? Vraag vrijblijvend je offerte aan en maak de installatie gemakkelijk en zorgeloos.
Vraag installatie aan.
Vul enkele vragen in en weet precies welke boiler of warmtepompboiler past bij jouw situatie
Vul enkele vragen in en wij berekenen welke boiler precies past bij jouw situatie.
We doen onze uiterste best om een zo goed mogelijk advies te geven. Het kan echter zijn dat in jouw situatie een grotere boiler beter is. Zo gaan wij er vanuit dat als je bijv. met 5 personen in één huishouden bent, je zonder problemen de douche of het bad kan gebruiken verspreidt over de dag.
Wil je met 5 personen direct achter elkaar kunnen douchen? Dan is een grotere hoeveelheid warm water nodig en ook een grotere boiler. In de praktijk zal het in veel gevallen zo zijn dat er enige tijd tussen de douchebeurten in zit. Daardoor kan het water weer opwarmen na de laatste douchebeurt.
Ga naar de winkelwagen om je bestelling af te ronden, of druk op verder winkelen om terug te gaan naar het product.