Voor welke manier van verwarmen kunnen warmtepompboilers gebruikt worden? Kun je een warmtepompboiler voor vloerverwarming gebruiken? Bekijk hier alle informatie.
Warmtepompboilers zijn een perfecte manier om op een duurzame manier te verwarmen. Ze hebben een hoge energie-efficiëntie en hebben daardoor een laag energieverbruik. Waar een elektrische boiler bijvoorbeeld voor 100% afhankelijk is van elektriciteit, haalt een warmtepompboiler de warmte uit de lucht in de omgeving om het water mee op te warmen. Kun je een warmtepompboiler voor vloerverwarming inzetten? Welke varianten warmtepompboilers zijn er? En hoe gaat de installatie van een warmtepompboiler voor verwarming in zijn werk? De antwoorden op deze vragen vind je hieronder.
Een warmtepompboiler is in staat om water in je woning op te warmen. Hierbij gaat het specifiek om het verwarmen van tapwater. Een warmtepompboiler voor de verwarming van je huis gebruiken is daarom niet aan te raden. Een warmtepompboiler voor vloerverwarming gebruiken bijvoorbeeld is niet ideaal, omdat vloerverwarming een hogere warmteafgifte heeft dan de warmtepompboiler kan geven. Met de warmtepompboiler vloerverwarming voeden is daarom niet de meest efficiënte manier. Er wordt zo veel energie verbruikt om de woning op te warmen en dat merk je op je energierekening. Ook zal de levensduur van de warmtepomp verminderen, omdat deze veel meer draaiuren zal moeten maken.
Een warmtepompboiler voor vloerverwarming gebruiken is niet aan te raden vanwege het tekort in vermogen, maar dit type boiler is juist wel heel geschikt om tapwater mee te verwarmen. Met warmtepompboilers kun je tot wel 75% besparen op het energieverbruik. Het rendement van een dergelijke boiler is daarmee hoog. Mocht je woning over zonnepanelen beschikken, dan kan de rekening zelfs nog lager zijn. De kleine hoeveelheid elektriciteit die de warmtepompboiler nodig heeft om te functioneren kan in dat geval uit zonne-energie worden gehaald. Als je een warmtepompboiler in een warmer klimaat gebruikt, zal de boiler niet alleen optimaal presteren, maar kan deze ook een extra functie hebben. De boiler zuigt namelijk warme lucht op en blaast koude lucht uit. De boiler kan daarmee twee functies vervullen, namelijk het verwarmen van tapwater en het koelen van een ruimte.
Bij BoilerGarant kun je terecht voor een warmtepompboiler voor de verwarming van tapwater. Daarbij is er keuze uit twee varianten boilers, namelijk met of zonder warmtewisselaar. Een extra warmtewisselaar in de boiler zorgt ervoor dat de deze op externe energiebronnen kan worden aangesloten, zoals zonnepanelen, pelletkachels en gaskachels. Door de combinatie met andere energiebronnen te maken, kan altijd voor de optimale manier van water verwarmen worden gekozen. De boilers zijn verkrijgbaar met een 100 liter tot 260 liter warmwatervat. De kleinste warmtepompboiler van 100 liter is al voldoende voor een huishouden met 2 tot 3 personen. Wordt er binnen het huishouden meer warm water gebruikt, dan kun je overwegen om de variant van 150, 200 of 260 liter te nemen.
Het installeren van een warmtepompboiler voor verwarming is niet heel lastig. In principe volstaat het om de boiler aan te sluiten op het water, het elektriciteitsnet en de luchtafvoer. Als je niet zo handig bent, dan kun je je boiler niet alleen bij BoilerGarant kopen, maar ook gebruik maken van de installatiehulp. Hiervoor vul je je gegevens in op de website met aanvullende informatie over de warmtepompboiler die je wilt laten installeren en je huidige situatie. Vervolgens ontvang je vrijblijvend een offerte. De vakkundige medewerkers van BoilerGarant staan voor je klaar om je te helpen met de installatie van je warmtepompboiler.
Meer weten over een warmtepompboiler?
Vul enkele vragen in en weet precies welke boiler of warmtepompboiler past bij jouw situatie
Vul enkele vragen in en wij berekenen welke boiler precies past bij jouw situatie.
We doen onze uiterste best om een zo goed mogelijk advies te geven. Het kan echter zijn dat in jouw situatie een grotere boiler beter is. Zo gaan wij er vanuit dat als je bijv. met 5 personen in één huishouden bent, je zonder problemen de douche of het bad kan gebruiken verspreidt over de dag.
Wil je met 5 personen direct achter elkaar kunnen douchen? Dan is een grotere hoeveelheid warm water nodig en ook een grotere boiler. In de praktijk zal het in veel gevallen zo zijn dat er enige tijd tussen de douchebeurten in zit. Daardoor kan het water weer opwarmen na de laatste douchebeurt.
Ga naar de winkelwagen om je bestelling af te ronden, of druk op verder winkelen om terug te gaan naar het product.