Warmtepomp of warmtepompboiler? Bekijk hier de verschillen en voordelen van beide opties, inclusief informatie over waar je warmtepompboilers kunt kopen.
Er zijn diverse mogelijkheden om het energieverbruik in je woning te verduurzamen. Door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen wordt de CO2-uitstoot verminderd. Bovendien kun je met efficiënte apparaten het energieverbruik terugdringen. Twee manieren om het energieverbruik in je woning te verduurzamen is met behulp van warmtepompen en warmtepompboilers. Doordat de namen van deze apparaten veel op elkaar lijken, ontstaat er nogal eens verwarring. Hieronder lees je wat de verschillen zijn tussen de twee en welke voordelen het gebruik van een warmtepomp of warmtepompboiler heeft.
Kies je voor een warmtepomp of een warmtepompboiler? Het gaat hier om twee verschillende apparaten. Een warmtepomp zorgt voor het verwarmen of koelen van ruimtes en heeft daarnaast ook de mogelijkheid om tapwater te verwarmen. Een warmtepompboiler daarentegen is alleen bedoeld voor het verwarmen van tapwater. Een warmtepomp kan echter niet in elke woning geplaatst worden. Voor een goed werkende warmtepomp worden specifieke eisen gesteld aan de isolatie. Dit is bij een warmtepompboiler niet het geval. De kans dat je in jouw woning een warmtepompboiler kunt plaatsen is daarom groter dan het plaatsen van een warmtepomp. Ook is een warmtepompboiler natuurlijk een minder dure investering dan gelijk de gehele woning te verwarmen met een warmtepomp.
Een warmtepomp is een duurzame en milieuvriendelijke manier om zowel de woning als eventueel het water in je woning te verwarmen. De warmtepomp haalt warmte uit de bodem, grondwater of de lucht om warmte te kunnen produceren. Door deze manier van werken wordt het gebruik van fossiele brandstoffen verminderd en de CO2-uitstoot beperkt. Mits de woning goed geïsoleerd is, is het rendement van de warmtepomp erg hoog. Een ander voordeel van de warmtepomp is, dat je de meeste ook kunt gebruiken om mee te koelen. Waar je in de winter behoefte hebt aan warmte, is dit in de zomer omgekeerd. De installatie van een warmtepomp kan ook functioneren als een airconditioning en zo zorgen voor koelte in huis.
Een warmtepompboiler wordt specifiek gebruikt voor het verwarmen van tapwater in huis. Je kunt een warmtepompboiler gebruiken voor het verwarmen van water uit de kraan en voor douchen. Doordat de warmtepompboiler minder functies heeft dan een warmtepomp, is deze ook minder duur in de aanschaf. Net als bij een warmtepomp is een warmtepompboiler een milieuvriendelijke manier om water te verwarmen en zo de CO2-uitstoot te beperken. Door zijn efficiëntie kun je tot wel 75% besparen op energiekosten. Voor het installeren van een warmtepompboiler zijn geen bouwkundige aanpassingen in huis nodig, waardoor de installatie redelijk eenvoudig is.
Of je nu kiest voor een warmtepomp of warmtepompboiler, beide apparaten zorgen ervoor dat je woning op een duurzamere manier verwarmd kan worden. BoilerGarant heeft verschillende soorten warmtepompboilers in het assortiment. Deze warmtepompboilers zijn verkrijgbaar in een 100 liter tot 260 liter uitvoering. Ook bestaat de mogelijkheid om een warmtepompboiler met extra warmtewisselaar te kopen. Weet je niet precies welke variant het beste bij je past? Gebruik dan de optie op de website om producten met elkaar te kunnen vergelijken.
Meer weten over een warmtepompboiler?
Vul enkele vragen in en weet precies welke boiler of warmtepompboiler past bij jouw situatie
Vul enkele vragen in en wij berekenen welke boiler precies past bij jouw situatie.
We doen onze uiterste best om een zo goed mogelijk advies te geven. Het kan echter zijn dat in jouw situatie een grotere boiler beter is. Zo gaan wij er vanuit dat als je bijv. met 5 personen in één huishouden bent, je zonder problemen de douche of het bad kan gebruiken verspreidt over de dag.
Wil je met 5 personen direct achter elkaar kunnen douchen? Dan is een grotere hoeveelheid warm water nodig en ook een grotere boiler. In de praktijk zal het in veel gevallen zo zijn dat er enige tijd tussen de douchebeurten in zit. Daardoor kan het water weer opwarmen na de laatste douchebeurt.
Ga naar de winkelwagen om je bestelling af te ronden, of druk op verder winkelen om terug te gaan naar het product.